Valpolicella – topplista

Vi använder två typer av poängskalor. Den grafiska poängen 1-5 är främst till för att jämföra olika Valpolicellaviner med varandra, går lite snabbare vid en direkt överblick i listan. Vi använder också den internationellt utbredda 100-poängsskalan som ger ett mer nyanserat betyg.
Läs mer

Det är viktigt att påpeka att många av de viner som har en trea är mycket bra viner men alltså inte av absolut högsta klass, vilket brukar räknas då ett vin når 90 poäng eller mer. Poängsättningen och kommentarerna är förstås subjektiva.

Uppdaterad: 2016.06.16


Masi Valpolicella Bonacosta, 2013 dot_h2 699801 dot_h2 95:-
3
86 poäng

Mycket kraftfullt Valpolicella Classico - Läs kommentaren
Mycket kraftfullt Valpolicella Classico, men det jag saknar är den unga friskhet jag gillar med denna vintyp, men det får sin förklaring eftersom detta vin legat 6 månader på slavonisk ek. Jag känner toner av örter, vanilj och lite lakrits samt mörka körsbär.
Bedömd 2015-04-06

Brigaldara Valpolicella Classico 2012 dot_h2 78115 dot_h2 99:-
3
88 poäng

Friskt men med bra balans - Läs kommentaren
Friskt men med bra balans, små tanniner och ett riktigt hantverk, serveras gärna svalt 16-18 grader till en caesarsallad, men fungerar även som ett sällskapsvin då syran inte tar över.
Bedömd 2015-04-06

Ettore Righetti Valpolicella Classico 2013 dot_h2 79588 dot_h2 201:-
3
87 poäng

Lätt och fruktigt - Läs kommentaren
Lätt och fruktigt men en liten strävhet av tanniner, kakao, frukten består av moreller och en aningens citrus cest, jag gillar detta. Passar till enklare mat kyckling sallad och fisk. Kommer vara perfekt under sommaren 15-18 grader, det märks att producenten verkligen har satsat på ett bra Valpolicella Classico. Detta vin säljs i kolli om 2 flaskor.
Bedömd 2015-04-06

Marion Borgomarcellise Valpolicella 2013 dot_h2 71611 dot_h2 156:-
4
90 poäng

Somrigt och lätt - Läs kommentaren
Valpolicellan är det vinet som konsumeras mest i Valpolicella, ett basvin, husvin, bordsvin. You name it. Detta är en av de bästa Valpolicellaviner jag provat på många år. Serveras direkt utan dekantering och gärna svalt, 16 grader. Perfekt till lunchsalladen eller pizza-slice’n eller som grillaftonens vin. Lätt, lent och fräscht körsbärsfruktigt. Lång eftersmak för ett ”bordsvin”. Marion kan sina saker, kvalitet, rekommenderas!
Bedömd av: Daniel Simone, 2015-06-29

Villa Spinosa Valpolicella Classico 2013 dot_h2 72490 dot_h2 130:-
3
86 poäng

Ett bra basvin - Läs kommentaren
Ett bra basvin som passar till pepprig pasta eller pizza. Färgen är ljusare än vad både doft och smak antyder. Doften domineras av körsbär, peppar och fat. Redan i doften kan man känna att detta är ett vin med bra syra och det bekräftas vid provsmakning. Smaken är classicolätt med både körsbär och hallon. Vad som sticker ut är en tydlig pepprighet som ger lite tyngd i eftersmaken. Ett rakt, enkelt och bra bordsvin till dem lite lättare rätterna.
Bedömd av: Jonas Eriksson, 2015-06-29